Selasa, 22 Oktober 2013

Barbie Cake in the House


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. Alhamdulillah. Segala puji bg Allah atas kurniaan kesihatan dan ketenangan sehingga saat dan detik ini.. 


Post & entry kali ni sgt femanin.. Yelah barbie kan.. Mana ada boboy main2 ptung barbie ni.. Haha 
So, focus on that topic... Acctually ak sndri da agak lama mengidam menganyam nak buat kek barbie ni...

Sebb sblum ni ada pakar2 buat kek yg
post their own collection of barbie cakes ni yg mengancam dan menawan. 
Tercabar pula rasanya. Punya lama menyimpan hasrat hti nak buat tu.. Dan alhamdulillah akhirnya ia menjadi kenyataan. Walaupon simple.

Btw.. Ni jgk pertama kali bg aku berjayaa buat fondant sndri. Sblm2 ni biasa beli yg ready to roll tu je.. 
Tapi kali ni memang nekad nak buat sampai jadi. Dan once again.. Alhamdulillah. Its done.. 


Kek ni hadiah untuk anak sedara aku sempena birthday dia yg ke2 .. 
Paklong xda bnda nak bg.. Oleh dek kerana paklong kau ni ghajin nak cobe2.. 
Nila hadiah nya.. Hahaha 

Inilah sedkt koleksi untuk dikongsi :) 




4 ulasan:

  1. cantiknya :) teringin nak buat fondant tapi bahan2 susah nak dapat di tempat saya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. tulah. kadang2 barang xda. sy pon mengalaminya. hehe :)

      Padam