Selasa, 22 Januari 2013

Kelas Pertama Baking


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua,
alhamdulillah, dengan izinnya, setelah sekian lama dirisik kawan2 terdekat untuk belajar buat kek,
akhirnya sy bersetuju untuk mengajar, alhamdulillah.

tanggal 20 01 2013 adalah harinya,
segala persiapan saya lakukan, baik dari diri sendiri, mahupun alat2 dan bahan2 mengajar,
walau hati itu sedikit risau,( sebb kali pertama mengajar,)
tetapi alhamdulillah, setinggi2 kesyukuran dipanjatkan kepadanya, kelas itu berjalan lancar seperti yg dirancang,

seramai 6 org peserta, dan kesemua nya adalah rakan coursemate saya di USIM ni,
mereka belajar 6bj kek total nya, dan setiap seorang membawa pulang sbj kek,
masa balik tu semua tersenyum lebarrrr..
hahaa, bawak balik kek kan, sapala yg x suke, lagi la kek handmade sendiri, :)
antara kek yang mereka pelajarai adalah,
1) indulgence Cake
2) Mousse Moist Black Chocolate Cake
3) Mousse Moist White Chocolate Cake
4) Red Velvet Cake
5) Oreo Cake
6) Tiramisu Cake

semoga ilmu yang dibahagi dan dikongsi ini dimanfaatkan dan mendapat keredhaan ALLAH,
ni ada sikit Photo2 sepanjang Kelas tu, macm2 karenah. :)




















8 ulasan:

  1. wooo mcm menjadi je semua kek....

    best nye dapat blaja...

    BalasPadam
    Balasan
    1. alhamdulillah, semua coursemate puas hati dgn kelas kek yg dianjurkan dri pihak kami,
      insyaallah kelas kedua bakal menyusul di melaka, dan johor bahru,
      doakan saya sehat untuk mengajar dan berkongsi ilmu ya. :)

      Padam
  2. wahh ! its amazaze me .. belajar buat kek ni kat mana ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. thanks AKmal,
      alhamdulillah, kelas saya buat di nilai, tpi insyaallah, bakal dibuat di johor bahru dan melaka :)

      Padam
  3. salam ..

    saya berminat nak belajar deco cake dengan fondant . saya tingal di nilai.. boleh tahu berapa fees nya ?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wasalam sis..
      maaf kami da xbuat dekat nilai. da berpindah ke johor bahru. :)

      Padam