Isnin, 10 Disember 2012

Durian Crepe hangat Sehangat baunya!

asslamualaikum dan selamat malam,
untuk entry kali ni. sy nak kongsi sikit la beberapa pengalaman yang indah dalam edisi crepe durian yg tengah hangat sekrang...

bukan apa, dulu x da pulak perasaan nak cuba, tpi bila dah try buat sekali, aduhai rasa die, menusuk jiwa menerkam raga, hahahah
memang heaven la ,, sebb tu la tajuk entry *durian crepe HANGAT sehangat baunya*

last week shj kmi dapat order lebih dari 50set,
1set= 5pcs RM8.00 shj, punyala ramai yang order, dan majoriti nya repeat order sebab xtahan menanggung kegianan yang mendatang,, hahaha
alhamdulillah, rezeki allah ni, thanks to all my beloved cus, moga allah titipkan kebahagiaan buat kalian, hehe, kebahagian menikmati crepe masing2,,

ni nak kongsi sikt la antara tayangan2 koleksi crepe yang kami ada..
have a nice look guys ! :)







Selasa, 20 November 2012

Cake juga Cake dan Cake,

Salam Sejahtera dan ASSALAMUALAIKUM buat shabat2 blogers juga rakan 2 taulan sekalian,
lama sungguh sy xupdate untuk new order and tips2 yg ingin dikongsi bersama,
hal ini kerana kekangan waktu jua deras nya permintaan kek dewasa ini.alhamdulillah,
perghh ayat ,... (haha)

selang beberapa hari ni seperti yang kita tahu, saudara2 saudara seagama islam kita sedang bermati2an berjihad demi agama jua negara mereka,
sy dan crew2 disini jua cukup terkesan dengan kezaliman yang dilakukan pihak2 laknatullallah zionis yahudi ini kepada penduduk2 palestin khusunya Gaza,terutama kepada golongan2 yang tidak berdosa seperti kanak2, wanita jua ibu mengandung, dimana letaknya nilai kemanusiaan mereka???
allah :(

dengan kesempatan yg ada, marilah kita bersama2 mendoakan moga ALLAH turunkan bantuan kepada mereka ( ummat islam ) dan memberi selayak2 penimpalan akan kezaliman yahudi menindas hamba2 nya yg tidak berdosa,

*AMIEEN ya Rabbal ALAMIENNN *

semenjak dua menjak ni, alhamdulillah rezeki yang allah turunkan berlipat2 ganda, sehingga sampai satu masa, kepenatan menyelubungi hidup seharian, namun hidup harus diteruskan. hehe
kelas tetap kelas, kerja tetap kerja, lumrah lah hidup sebagai seorang student yg part time nya bekerja mcm saya ni, kadang2 masa yang ada diperuntukkan sebaik2nya, umpama intan berlian, haha

bermula dari takut dan malu2., saya mula memberanikan diri untuk belajar dan terus belajar, sehingga hari ini, alhamdulillah ramai coustomer yg mulai mempercayai kami crew2 Chocosweeties Bakery.. :)

dan ini antara hasil2 yang ingin kami pratonton kan kepada kalian,..
taraaaaaaaaa. <D




Weeding Fondant Cake 5 tiers=10kg
Ustaz hamad Kenali 
Pensyarah USIM < Nilai >







Eid AIdiladha Cake, 
Russian Black And White Cake 3kg
Puan Roslena < sg, Rimba Muar >








Birthday Cake 
Chocolate Indulgence Cake
Anisah suhaimi 
USIM <Nilai>








Strawberry Indulgence Cake 
Mira Kamaruzzaman for her love in graduation ceremony
 > Kelantan < 







Family day Order,
Chocolate Indulgence Cake 5 tiers=10kg
USIM <Nilai >









 Anniversery Cake,
Puan Sabariah Mahadi < Serkam Darat Melaka> 
 Chocolate Indulgence Cake 3 Tiers= 4kg








Birthday Cake
Black Forest Cake 1kg 
Mira Rahim Usim < NILAI >








Birthday Cake 
Black Forest Cake 1kg 
Diana Usim < NILAI >







Birthday Cake 
Chocolate indulgence Cake 1/2kg
Asmat Mohd Din < Kelantan >







Birthday Cake
Chocolate Indulgence 1kg 








ni kek Fondant, untuk pertunangan  2 tiers Chiffon cake with Fondant 


Selamat Bercuci mata,
selamat malam dan assalamualaikum :)

Ahad, 30 September 2012

Sweet Swiss ROll indulgence


alhamdulillH! semlm diberi keizinan Allah untuk mengHNtr semua tempHAN yg ditempH ke MelKa..
walaupun jauh, tpi xpela, sekli jalan,..hehe
blik ke kg halaman sekli, dpt la juga berjumpa pakcik Dan makcik2 yg lain,, terubat sedikit rindu kan mereka,
insyaallah tempahan masih dibuka untuk semua,
yg jauh2 tu kalau nk dihantar pun buleh juga, cume ongkos pengangkutan itu dtanggung ya pak. haha..
setakat ni ada 3 flavor, chocolate, strawberry and vanilla, buleh pilih mana yg lebih sedp mengikut kehendak selera masing2..
insyaallah, lembut, manis Dan menghairahkan ..hehe. yg pentg Di jamin halalan toyyiban.. :-)
buat warga sekitar nilai, mai pakat2 order mai,
once u get, u ill never forget..
harga berpatutan Dan mengikut standart pasaran semasa,
walaupun gula da naik kan,, hehe




Sabtu, 22 September 2012

tempahan kek dRI lecturer Usim :-)

alhamdulillah, selang beberapa hari yang lepas, chocosweeties terime order dri pensyarah fakuli syariah undang2 usim untuk kek indulgence 4 privte event nya,
walaupun pada awalnya, rasa diri x mmpu nk trima cabaran yg diberikan,
tpi alhmdulillah, berkat sokongan Dan dorongan kawan2 trrhasil jgk keknya  hehe
ustz tu nak sy tulis wording in arbic, and its actually perkara yg sy sendri x terpikir buleh buat. mklumla, budak baru belajar, xsama dengan pakar2 yg ada diluar sana,
tpi lega sgt hati bile fedback yg dtrme positive .. ♥
buat ustaz hamad, thanks 4 give me opportunities 4 this special cake, :-)

Rabu, 11 Julai 2012

Apam Polkadot Dot.Dot.Dot.Dot :)

Salam Penghujung Sya`ban..
dan Salam kemuliaan pendatang RAMADHAN..

buat semua yang tgh bosan atau feel free ptg2 mcm nie..
meh saya ajar sikit buat kerja berfaedah,
yang mungkin mendtangkan kelebihan kepada diri kita sendri mahupun orang disekeliling kita.. ^_^

Jom ke Dapur, Buat apam Polkadot..haha..
sebenarnya nak kongsi resepi APam Polkadot tu je :)

bahan yang sangat simple, kerja yang Sangat mudah, dan semua buleh buat,
x kira lah LELAKI, PEREMPUAN, suami, Isteri, abg, atau adik2, semua buleh cube,..
sangat senang dan Simple, dlm stu jam dah buleh Siap..

ni bahan2 yang perlu Kalian sediakan. :-

280g  Tepung gandum
150g  Susu Cair
 3 Bj   Telur * ambil dari peti ais * yg Sejuk :)
 2 s/t   Baking Powder * sy agak2 je,
220g   Gula Halus * rasa dah k dah ni. tpi kalau nak manis tambah lagi ..
1 s/t    Ovalette
1 s/t    Esen Vanilla
* mangkuk kertas secukupnya

Filling ikut Rasala..Chocolate @ Blueberry @ Strawberry terpulang selera masing2..
ikut Sy Coklat Sedap :) masukkan dalam piping bag supaya senang nak cucur kan dia nnnti.. :)

pewarna pelbagai pilihan anda sekalian.
nak bnyak warna pelbagaikan la, buleh guna pewarna biasa yg ade jual kat kedai2 tu ^_^

Cara-Cara MembuatNya  :_

Pukul Telur + Ovalette + Gula sampai kembang .. pukul dengan kelajuan Maksimum sampai nampak keputih2an dan kegebuan.haha
bila dah nampak mcm berkrim.. masukkan Tepung + Baking Powder + Susu Cair..
*tepung dgn Baking Powder tu seelok nya Di ayak dulu, baru nampak Gebu je apam nanti :)

pukul lagi, pusing2, pukul2 sampai kembang cantik dan pekat (tidak terlalu Cair)
ikut je procedure ni ..
n kebiasan para expert pun resepi mereka mcm gini jugak..
insyaallah jadi punya apam korang :)

pas semua siap, asingkan lah adunan kepada beberapa bahagian, letak pewarna yang dikehendaki  :)
masuk piping bag dan paipkan dlm mangkuk kertas..
* mangkuk kertas tu dialas dengan mangkuk plastik merah yang biasa org guna buat kueh lompang :)

atur cantik2.. paipkan sikit, pastu paipkan pula filling yang ade, tutpkan dgn adunan semula..:)
untuk dot2 tu, dot2 kan dengan warna lain

jgan takut nak dot2kan tu,berani sikit, tarukkan aje, :)
kalau rasa nak macm2 pattern desgn la ikut kreativiti masing2 :)


panaskan kukusan dulu, pas dah mendidih air kukusan baru masukkan apam yang dah ready n siap di design oleh korang..hahah
kukus selama 10.-15 minit..

siap...
keluarkan dari mangkuk acuan,
dan sedia untuk Dihidang :)

so Simple and Easy to made :)

Selamat mencuba kalian semua..  
Sdkt Perkongsian Dari pihak ChocoSweeties
moga Bermanfaat..^_^










Selasa, 10 Julai 2012

tempahan Kali 3

from Az-zahra Universiti Sains Islam malaysia..
tempahan kali ketiga beliau..

Thanks A lot Sis..
Semga puas makan Cake kali ni. :)

Sabtu, 30 Jun 2012

Cookies Promotion Hari Raya 2012

:: Chocolate Almond London Chocosweeties ::
Pakej 1
Price : Rm ... , 43pcs++ 
No Badam Inside, will be Special than Other because of using Chocolate grade 3
( Berlys Chocolate not Cooking Chocolate:) )

Pakej 2 :
Price : Rm .... ,43pcs++
With Badam inside,=
Same with Pakej 1

Promotion Valid with 100 Comes First:)
LimiteD Stock :)























:: Butter Cornflakes Cookies ::

60pcs ++
Rm ....







:: Chocolate Chip Cookies ::

Around 40pcs ++
Rm ....


:: Pandan Cookies ::

60pcs ++
Rm....



 :: Snow Almond Cookies ::

35pcs++
Big size 

Rm .....



 :: Ice Cream Strawberry Cookies:

50pcs ++

Rm .......
 :: STrawberry Almond London Cookies ::

43Pcs++
Rm .....

:: Chocolate Cappuccino Cookies ::

50pcs ++
Rm .......














untuk mengetahui harga,
boleh la Msg @ terus email kepada kami..
yang pasti, harga termurah kami berikan kepada anda :)


Untuk Tempahan :-

* boleh terus email :

chocosweeties@yahoo.com 
atau hubungi kami 0193707264.

* tempahan juga boleh dihantar melalui pos, dan charge yang dikenakan tidak termasuk harga 
cookies.
( Kos ditanggung sepenuhnya oleh Coustomer)



Promotion Cake Sehingga Hari Raya!



Rm 28.00!!!!
Indulgence Chocolate Cake,
1/2kg ++
Valid until 1 week Before Eid EidulFitri :)


Sabtu, 12 Mei 2012


Sekitar Order Sepanjang Bulan January-April 2012
kesibukan pihak pengurusan ch0cosweeties adalh di luar jgkaan..hihi..


* Code Sc-35 *

Order by Nur Raihan, Banting Selangor 




By Rafidah Ramli, Ayer Keroh Melaka





Mohd Fadhil Zainal Abidin, Pahang.


by Kimah Idres, Pekan Pahang 




by farah Akmal mohd Seruan, Benut Johor.



by Jaffer Shadeq, Abu Dhabi UAE



by Mzza, Kedah. 






 * Code Sc-25 *

by Nor Hidayah Pono, Johor Bahru





 * Code : Sc-12 *

by Nafisah USIM








* Code : Sc-09 *


by Akmal zazali mustafa ,USIM





By Nassier Ulwan Azman, USIM




By Lily, USIM




 * Code : Sc-05 *





* Code Sc-04 *

by Mirah USIM





by Suzieana USIM



Sekian Shj untuk order yg coming setakat ni..
ade lagi...nnti kami uplad lg..
Terima kasih pada mereka yg masih memberi kepercayaan kepada kami..
moga ALLAH merahmati KALIAN>.
>BARAKALLAHULAKUM<